Detail foto groot

Locatie Het Kristal

Organisatie: De Woonmensen

Vrolijke kinderstemmetjes, het gerinkel van koffiekopjes, geroezemoes uit het grand café en het gespetter van water in het zwembad: allemaal geluiden die samenkomen in het bruisende Kristal. Een centrum dat mensen laat wonen in het hart van een wijk waar iedereen elkaar spontaan tegenkomt, waar kinderen na school nog even komen binnenvallen en waar overdag en ’s avonds altijd wel wat te doen is.

Het Kristal is een unieke bron van ontmoeting en beleving voor iedereen. Een bijzonder gebouw in het hart van de nieuwe wijk Zuidbroek in Apeldoorn. Bijzonder omdat er zoveel verschillende organisaties zo intensief samenwerken. Maar het Kristal is ook bijzonder omdat er speciale servicewoningen zijn en nog een groot aantal andere zorgvoorzieningen. Hier kunnen mensen zorgeloos wonen en blijven wonen. Met al deze functies in één mooi en duurzaam gebouw heeft het kristal het goed voor elkaar.


Hoe ziet het Kristal eruit?

Het Kristal bestaat uit vier woontorens en lage gebouwen van enkele verdiepingen. De torens verschillen in bouwhoogte. De hoogste is twaalf verdiepingen, de andere zijn negen, acht en zes verdiepingen. De gebouwen zijn voorzien van grasdaken, die het regenwater opvangen. Het Kristal beslaat een oppervlakte van 200 bij 200 meter. Dat zijn zes voetbalvelden. Er komt een parkeergarage voor 146 auto's van bewoners en personeel. Buiten komen twee parkeerterreinen van 70 en 50 parkeerplaatsen. Voor schoolbusjes zijn er twee opstelstroken.

http://www.kristalapeldoorn.nl/informatie/8/over-het-kristal

http://www.kristalapeldoorn.nl/welkom

http://www.ontmoetelkaarinapeldoorn.nl/ontmoetingsplekken/het-kristal/