Detail foto groot

Organisatie Begeleiden naar een participatieplek door De Kap

De Kap is 44 jaar actief als vrijwillige hulpdienst in de informele zorg. Met een kleine 500 vrijwilligers bieden wij hulp en zorg aan de inwoners van de gemeente Apeldoorn.

Vrijwilligerswerk is niet meer weg te denken in onze samenleving. Voor mensen die hulp nodig hebben is het een welkome aanvulling op de betaalde zorg. Daarnaast geeft het de vrijwilliger veel voldoening en biedt het een mogelijkheid tot zelfontplooiïng

Als vrijwilliger voor praktische hulp of zorgvrijwilliger werkt u zelfstandig bij mensen thuis. De werkzaamheden variëren van boodschappen doen tot het waken bij een terminaal zieke. Hulpvragen kunnen eenmalig zijn, maar ook langere tijd duren. Aandacht, tijd en begrip zijn belangrijke kenmerken van vrijwilligerswerk in de informele zorg. Het is een bewuste keuze, een investering die ook iets oplevert. Vrijwilligerswerk geeft voldoening en energie!


Vrijwilligerswerk bij De Kap kent geen leeftijdsgrenzen en kan in principe door een ieder worden uitgevoerd. Natuurlijk moet de aard van het werk wel bij u passen. Als u ingezet wilt worden als zorgvrijwilliger is het volgen van een basistraining noodzakelijk. Deze training wordt, kosteloos, door De Kap verzorgd.

www.dekap.nl

Locatie:

De Kap, Regentesselaan 2-B, 7316 AC Apeldoorn