Detail foto groot

Organisatie Begeleiden naar een participatieplek vanuit Da Capo

Da Capo begeleidt ook (migranten) vrouwen naar een talentplek. Dat gebeurt middels de cursus “taal en gezondheid”. In dit traject staat taal in relatie tot een actieve en gezonde deelname aan de maatschappij centraal middels activiteiten of vrijwilligerswerk. Er wordt ook veel gewerkt aan taal omdat een groot deel van de deelneemsters van buitenlandse afkomst is, maar ook laaggeletterde Nederlandse vrouwen zijn welkom.

 Wat wordt er geleerd?

  • De deelnemende vrouwen weten meer over de gezondheidszorg in Nederland (verzekering, huisarts, tandarts, apotheek)
  • De deelnemende vrouwen weten meer over gezonde voeding (schaal van 5, gevarieerd eten, minder vet en zoet, samen gezonde recepten koken) en passen dit toe in hun dagelijkse leven.
  • De deelnemende vrouwen weten meer over de mogelijkheden om te sporten/bewegen en de kosten hiervan en mogelijke hulp in de bijdrage van deze kosten (via sportprogramma van de gemeente, zwemlessen) en gaan op zoek naar en passende activiteit.
  • De deelnemende vrouwen weten wat de mogelijkheden zijn om verder te gaan met taallessen en schrijven zich in (bij formele of informele organisaties zoals CLC, Toptaal of Da Capo).
  • De deelnemende vrouwen hebben een beeld wat ze kunnen en leuk vinden en weten wat de mogelijkheden zijn om mee te doen aan een activiteit of als vrijwilliger (in een buurthuis, op school, bij een verzorgingscentrum, bij een ontmoetingscentrum)
  • De deelnemende vrouwen hebben basiskennis opgedaan over de computer. Zij zijn in staat informatie te zoeken(gemeente, verzekering, sportclubs, vrijwilligerswerk), een mail te ontvangen en te sturen

Het traject duurt 15 weken.

Locatie:

Da Capo, Molenstraat- centrum 1, 7311 XG Apeldoorn

www.stichtingdacapo.nl